divendres, 25 d’octubre del 2013

Dia de curses...

Com sempre, he arribat tard a la cita, al Paddock pràcticament tots els pilots estaven preparats, acabant d'ajustar-se el casc i els guants, els nervis estaven a flor de pell. Només calia esperar les paraules: “Gentlemen Star Your Engines...”

La sortida ha estat suau, no hem tingut temps d'escalfar els pneumàtics, la primera corba a la dreta per girar a l'esquerra i començar la primera ascensió pel circuit.

De res han servit els simuladors i la visualització de les curses, la corba pujant concatena amb la baixada a esquerres, els avançaments són continus, els més lents circulen per l'interior però la pista no està bruta i si surts de la traçada segueixes tenint una bona tracció per avançar.

A la baixada tots posem el màxim desenvolupament de la relació de canvi per aprofitar la inèrcia a la pujada posterior, que ens porta a la recta de darrera del paddock. Queden quatre revols per passar per la línia d'arribada.

Sembla mentida, però des de la pista es pot veure clarament el lloc des d'on l'Albert i jo, asseguts, gaudim de les curses.

Afluixo un moment, prenc aire i accelero. És important traçar be les dues corbes de baixada per entrar a la recta d'arribada amb força velocitat. Creuo la línia. Primera volta feta.

A la sisena volta la pista s'enfosqueix i la majoria de pilots ens veiem obligats a encendre els llums.


El dia havia estat càlid, però a la foscor l'aire refredava els nostres cossos. No quedava gaire temps per continuar i l'absència de líquid per hidratar-me ha fet que a l'onzena volta decidís de posar fi a aquest primer contacte amb els circuits de competició.


Sabeu quin track és, va us dono una pista:

Les dades:
Voltes: 11
Distància: 47,3 km
Velocitat mitjana: 25 km/h

El que no he explicat: Uns putus màquines m'ha tret les pegatines en un parell d'ocasions (un d'ells portava indumentària de Zona Bici).

L'experiència no és que m'hagi agradat, sinó que m'ha encantat. Dimarts torno, però tinc ganes de fer-lo amb grup.


4 comentaris:

  1. Anònim25.10.13

    para el GPS quan vagis als lavabos de la recta principal

    ResponElimina
    Respostes
    1. També portava la càmera encesa!!!

      Elimina
  2. Ets un crac nano. A veure si m hi puc apuntarme un dia. Perque tambe m agradaria forca. La cronica fantastica i la imatge de ciencia ficcio. Sembla la pelicula turbo, que va d un cargol que corre a les carreres jajaja

    ResponElimina
    Respostes
    1. osti, m'ha costat d'agafar-lo, que bo el comentari, carácol

      Elimina