dissabte, 30 d’abril del 2016

Aquestes no me les perdo!!

Arriben les nocturnes:
  • 3 de juliol de 2016: La Nocturna de la Segarra
  • 26 de juliol de 2016: La Nocturna d’Esparreguera.

Sortir de nit en bike.

Si sou dels que normalment sortiu el cap de setmana, coincidireu amb mi que les sensacions són totalment diferents: els camins canvien, es perden les referències, les pistes i corriols augmenten de dificultat, inclús les nostres màquines funcionen diferents.

Potser som més conscients de nosaltres i de l’entorn. Els sorolls dels animals que difícilment podem percebre a ple dia, amenacen el nostre avenç. La bike grinyola contínuament i aquell sorollet indica que alguna cosa no rutlla del tot bé...

Si, a més, afegim un grau de dificultat com és el de l’orientació amb un full de ruta parcial on desconeixes la destinació, significa q vol dir que hem canviat d’esport. O potser no?

És la mateixa sensació que una sortida amb BTT amb un rider que contínuament vol provar coses noves, nous camins, alternatives... Has de confiar molt en aquest company de ruta i justament per aquest motiu, aquest tipus de sortida són les meves preferides. 

En una cursa nocturna d’orientació s’ha de treballar en equip, t’has d’adequar al nivell de tots els participants, deixes de ser un grup de 3,4 o fins a 6 unitats per passar a ser un únic ens que, de forma síncrona, es desplaça cercant cada una de les fites.

Al final no importa si les aconsegueixes, importa com les aconsegueixes, importa com reacciona el grup davant de cadascun dels handicaps que segur que sortiran a cada metre que hagis recorregut. 

No ho he provat mai, però a petita escala, crec que és comparable a la realització d’una pedals.

Aquest estiu els Bikedeferro tenim dues oportunitats de viure aquesta experiència de ben a prop. 

La primera fita és la Nocturna de la Segarra, a un singular indret de la Catalunya interior anomenat Briançó. És la seva tercera edició i no faltaré. No importa si l’estrella de la primera edició, en Marc Márquez, no pot participar, l’any passat vaig gaudir com mai ciclant amb l'Aniento per camins desconeguts per mi (alguns crec que de dia no els faria). La data ja la podeu marcar al calendari: 3 de juliol de 2016.

La segona fita és la de casa, La nocturna d’Esparreguera el 26 de juliol i d’aquesta, Carles, no te’n salves… (aprofita i li dius al Miguel, al Laurant i al Melcior que s’apuntin amb nosaltres).

Tindreu les cròniques ben puntuals per a que conegueu pel blog, la nostra experiència.

I qui vulgui apuntar-se amb els Bikedeferro que ho faci en aquest enllaç: Soc Bikedeferro!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada