dilluns, 30 de juny del 2014

La llegenda continua

Diumenge, 29 de juny de 2014. Hora local 5:30 AM. Surto de casa direcció cap a la casa de Dani, que ja tenia preparat el cotxe per marxar.
Al pocs segons comença a ploure, just quant arriba el David. Les seves paraules premonitòries: “No feu cas, aquí pot estar caient una de grossa i allà dalt està totalment assolejat”. I sí, no té res a veure el temps a Sant Julia de Cerdanyola i Esparreguera. La única pluja que ha caigut aquí ha estat el ruixat que ens desitjava un bon dia i a la serra del Catllaràs el dia ha estat ple de tempestes, boira i fred.
Sospitós que en tot el camí no ens hem trobat cap altre cotxe carregat de bicicletes. Matinar més del compte ja és una tradició dels caracol bikedeferro. Dons ens hem presentat a la línia de sortida amb més d'una hora d'anticipació. Recollida dels dorsals 40, 41 i 42 i drets a fer un cafè, tot veient la tempesta que omplia de fang els camins que havíem de practicar.

Una traca donava sortida a la nostra Catllaras. Les sensacions no eren gaire dolentes als 10 primers quilometres de pujada ininterrompuda. Abans d'arribar a l'avituallament, en Dani s'ha despenjat. A petició seva hem continuat el David i jo, al meu ritme, perquè el David tenia cames per batre el rècord mundial de la Catllaràs.
El terreny, a mida que ens apropàvem al roc del Catllaràs, es feia cada vegada més impracticable, de cada tres pedalades una es perdia lliscant al fang. AL arribar al roc el David, amb molt bon criteri, ha proposat de prendre el camí de la pedalada mitja. La meva inconsciència de voler emular al Fulgui ha estat la meva perdició. No havíem rodat ni 200 m i ja estàvem fent equilibris sobre el fang per no caure al terra.
Baixades pedregoses i enfangades i corriols impracticables han estat la tònica de la resta de la pedalada, ah i també rampes de més de 13% que estratègicament trencaven el ritme dels que volíem arribar a bon destí.
Llàstima del fred i la boira, no hem pogut gaudir de l'entorn. Però el pitjor ha estat la pluja que ha deixat xopes totes les arrels del arbres i que provocava les contínues relliscades i caigudes dels que no volíem baixar de la bici.
En David m'ha hagut d'auxiliar en un parell de vedades, bé de fet el primer que agafava era la bici...
L'any vinent, si no plou, repetiré. Aquests corriols són fantàstics però la sensació de descontrol ha estat excessiva. Jo pensava que això nomes passava amb el ferro.
Tenir que empentar tant la bici m'ha destrossat, tant que entre el tercer i quart avituallament estava disposat a deixar-me arrossegar pel cotxe escombra. Però novolia quedar malament amb uns companys del CCEsparreguera que ens acompanyaven durant la pedalada i per sobre de tot, havia de localitzar el monument que al 2009 li havien fet al Fulgui.
I m'ha semblat veure-ho, tant ha estat l'emoció que he abandonat la bici en plena baixada i m'he precipitat cap l'abisme, on m'havia semblat veure l'esfinx immortalitzada del Fulgui. A mig vol m'he adonat que només era un miratge i sort d'un arbre que se m'ha ofert per esmorteir la batacada.
Quedaven nomes 500 m de corriol fins arribar a la pista que ens conduiria a la carretera capa a Sant Julià. Després de la pista i del darrer avituallament, una petita pujada asfaltada a la que les rampes musculars han estat continuades.
No sé el temps que hem fet, pot-ser no s'ha aconseguit superar el temps del Fulgui. S'ha de dir que les condicions meteorològiques no ho permetien.
Només una frase per finalitzar la crònica: Nosaltres també hem fet la llarga (i en modalitat x-treme)!!.

1 comentari:

  1. Por si Ferran no se fijó, en el monumento que hay en mi honor, en la parte inferior se pueden leer estas palabras, “Bienaventurados aquellos que siguiendo el camino de Jesús conseguirán acabar la Llarga”
    Me satisface mucho que otros feligreses pudieran peregrinar hasta la Catllarás y conseguir hacer la llarga. Ahora comprenderéis que significado tiene hacer semejante aventura. Muchos no creyentes, piensan que hacer la Larga fue solamente una suma de kilómetros a una pedalada cualquiera. Solo los que la han acabado, saben que a partir de ese momento sus vidas no serán las mismas. Probablemente estos bikers están tocados por la mano de Jesús. Y si encima llovió y hubieron caídas y sangre, mayor es el alumbramiento para una vida más llena y misericordiosa.
    Solo os puedo dar las gracias, porque ahora comprendéis porque durante tantos años la Llarga ha sido un hito histórico en mi vida. Mofa de muchos, que ignorando lo que significa solo han intentado ridiculizarla y menguarle importancia.
    A partir de ahora, ya somos tres los que podemos sumarnos a este pequeño grupo de bikers iluminatis.

    ResponElimina