diumenge, 2 de febrer del 2014

Cita obligada

Com cada any, ens hem presentat voluntaris per testar el que serà l'edició de La Portals d'enguany.

Aquest és un exercici d'alt risc, el senyor Cuevas (no confongueu amb el sherpa), cada any introdueix variacions sobre la ruta, però com la bici no és lo seu, les dibuixa amb el soft de Compe i els mapes d'Alpina. Això pot suposar que a mig camí et trobis amb un barranc apte només per parapentistes.

Vist l'èxit d'edicions anteriors, en Manolo ja s'havia desdit, però he pogut convèncer a l'Efren, en David i el Cristòbal. 

De totes formes, el gruix del grup estava a dos quarts a la rotonda de les girafes, on ens esperava en Luisin patint per la bronca per arribar tard que tenia preparada el basc. Només hem trobat a faltar al Flores i al Bartu que havien confirmat la seva presència (-10 punts).

Tot i el retard a la sortida per la meva poca puntualitat, hem arribat a les piscines de Collbató a l'hora convinguda. Quina gentada! Més de 25 riders amb bikes de més de 3.000 € i GPS de totes les marques i colors. Algú fins i tot mirava la meva bici tot dient, i aquest engendro d'on ha sortit?.

Per ordres expresses de l'organitzador, hem fet el recorregut fidelment, es a dir, anant a contra-direcció pels carrers de Collbató. De seguida m'he adonat que això de seguir un track, és una tècnica a l'abast de ben pocs. Però com poden ser tan negats!!!

Això no és res, a Can Maçana els únic GPS operatius eren el meu i el del Fulgui, que s'ha acomiadat de nosaltres perquè volia veure les vistes del baix Llobregat des de les Antenes.

Era el moment de provar el tram nou a Marganell: Han desaparegut les primeres pendents del 18% sense tracció i amb el perill de les abelles treballant, en canvi tenim una pista que allarga més el recorregut, molt ciclable i que finalitza amb un corriol estret que va a petar al nucli del poble. Crec que és un encert, ara bé, s'ha de veure com s'ho faran els 1.500 riders el 13 d'abril.

Des d'aquí s'enllaça amb el tram “matador” del 2013, que ha fet estirar el grup, amb contínues aturades de reagrupament que han fet impossible pedalar amb ritme. Possiblement aquesta ha estat la causa que ha fet descavalcar al David més d'una vegada per alleugerir les rampes als seus quàdriceps (tranqui que amb el petit podràs descansar molt i moooolt temps).

A Monistrol, l'Efren i jo ens hem apuntat a l'esmorzar-dinar-berenar-sopar copiós que tenia el grup planificat. Crec que ha estat la quarta copa d'orujo aigualit la que ha fet que se m'ha endut les forces que tenia reservades per pujar els blaus.

Finalment, he arribat a l'esplanada de Can Roca amb més pena que glòria però amb la satisfacció d'avet fet la feina i només posant el peu a terra a la pujada de Can Maçana.

No tinc la certesa que tots els meus companys hagin pujat els blaus, però els hi concedeixo el benefici del dubte.

Les dades:
Distància: 64 km
Desnivell acumulat: 1667 m
Índex IBP: 127
Esmorzar: Morro fregit, fuet, botifarra, cansalada, carn a la brasa, cerveses (x4), orujo (x4), cigaló.  


Les puntuacions de moment són provisionals, espero tenir les dades confirmades abans del vespre :
Fulgui (les antenes): 90?
Manolo (Cogulló): 101?
Dani (Bruc+Italians): 60
Sebas (Bruc+Italians): 60
Efren (La Portals 2014): 127
David (La Portals 2014): 127
Cristòbal I ((La Portals 2014): 127
Ferran (La Portals 2014): 127
J. Flores: -10 (penalització per dir que vindria però no.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada